Antena Căutare

Saptesprezece persoane acuzate de terorism in Ungaria, dupa atacuri asupra parlamentarilor

Activistul nationalist radical Gyorgy Budahazy (foto) si alte 16 persoane, considerate ca sunt asociatii sai, au fost acuzati oficial de terorism si alte infractiuni violente, a anuntat Parchetul ungar

Potrivit acuzatiilor, Budahazy a infiintat o banda la inceputul lui 2007, pentru a comite atacuri impotriva membrilor Parlamentului, deci pentru a exercita presiuni asupra procesului de legiferare.

Ulterior, in cursul aceluiasi an, banda ar fi tras focuri de arma si ar fi aruncat bombe incendiare asupra locuintelor parlamentarilor Istvan Hiller si Janos Koka, si ar fi comis atacuri similare in mai multe locuri din provincie in februarie 2008.

Membri ai bandei au aruncat cocteiluri Molotov asupra sediilor partidelor socialist si liberal din Budapesta, precum si asupra unor organizatii asociate cu fortele de stanga si comunitatea homosexualilor, a precizat comunicatul Parchetului.

Documentul adauga ca gruparea lui Budahazy este suspectata ca ar fi responsabila de agresarea fostului reporter socialist Sandor Csintalan, in urma careia acesta a suferit rani grave.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: stormfront.org

20.000 de copii soldati, demobilizati din razboaie... Raportul Gallo privind stoparea pirateriei online, adoptat la Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x