Antena Căutare

Reactiile din presa internationala dupa accidentul aviatic din Muntii Bucegi

Stirea despre accidentul produs in apropiere de Fundata prezinta interes pentru jurnalistii din toate colturile lumii. Informatia a fost preluata nu doar de cunoscutele agentii de presa Reuters, Associated Press si AFP. Despre accident au relatat si jurnalistii britanici de la BBC dar si cei de peste Ocean. Site-urile televiziunilor americane ABC news sau Fox news sunt doar cateva dintre cele care au preluat informatia. Jurnalistii istraelieni califica accidentul drept unul dintre cele mai grave din istoria aviatiei israeliene.

Televiziunea israeliana Canal 2 l-a invitat sa comenteze pe marginea incidentului pe Eitan Ben Eliahu, un fost comandant al aviatiei israeline. Acesta a declarat ca elicopterul implicat in accident, un Sikorsky CH 53 Sky Stallion, este considerat a fi unul sigur si ca a participat la mai multe misiuni pana acum. Fostul inalt oficial a recunoscut ca, cel mai probabil, tragedia s-a produs din cauza ca zona survolata era necunoscuta pilotilor iar timpul nefavorabil zborului.

Fostul comandant al aviatiei israeline a fost intrebat si despre problema tehnica care ar fi fortat un elicopter israelian sa aterizeze fortat, pe 18 iulie, in judetul Dimbovita. Fostul comandat a declarat ca a vorbit cu oficialii de la aviatia israaeliana si ca nimeni nu stia nimic in legatura cu acest incident. In plus, Eitan Ben Eliahu a afirmat ca nu se stie deocamdata daca exercitiile militare din Romania vor continua pana la data prevazuta.

Si ziarele israeliene au preluat informatia, prezentata pe site-uri ca cea mai importanta stire a zilei.

Site-ul Ynet Uainet al cotidianului Yediot Aharonot, editia in limba ebraica, prezinta filmul evenimentului, alaturi de reactia ministrului israelian al apararii, Ehud Barack, aflat in prezent intr-o vizita oficiala la Washington. Barack a declarat ca "imbratiseaza poporul israelian si familiile victimelor" carora le-a transmis sa fie puternice in aceste clipe grele.

Presa israelieana precizeaza ca astfel de accidente se intampla chiar daca pilotii sunt foarte buni si prezinta un scurt istoric al tragediilor in care au fost implicate elicoptere ale escadrilei 118, din care face parte si elicopterul prabusit ieri. Astfel, este mentionat incidentul din 1977, cand un elicopter Yasur cu 54 de oameni la bord s-a prabusit si cel din 1997, cand 2 elicoptere care erau in drum spre Liban s-au ciocnit. 73 de militari si-au pierdut atunci viata.

Jurnalistii de la "The Jerusalim Post" relateaza despre accidentul produs in Romania si noteaza ca este "unul dintre cele mai grave astfel de accidente din istoria aviatiei israeliene."


Militari romani acuzati ca au accidentat mortal un copil afgan, in 2007... Oficial francez: Am rezerve in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen din cauza problemei romilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x