Antena Căutare

Remember: 11 septembrie, ziua în care Statele Unite ale Americii s-au făcut praf și cenușa

Statele Unite ale Americii marchează vineri 14 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 cu ceremonii de comemorare, printre care și un serviciu memorial la centrul recent deschis pentru vizitatori în Pennsylvania la locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriști, relatează DPA.

Remember: 11 septembrie, ziua în care Statele Unite ale Americii s-au făcut praf și cenușa
| eyesopenreport.com

Statele Unite ale Americii marchează vineri 14 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 cu ceremonii de comemorare, printre care și un serviciu memorial la centrul recent deschis pentru vizitatori în Pennsylvania la locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriști, relatează DPA, citat de Agerpres.

14 ani de la atentatele care au zguduit lumea! El este SINGURUL AMERICAN care nu se afla pe Planetă pe 11 septembrie 2001

De altfel, în întreaga țară vor fi ținute momente de reculegere pentru a comemora cele mai sângeroase atacuri teroriste comise vreodată pe teritoriul SUA, în care au murit 2.977 de persoane.

Patru avioane de pasageri s-au transformat în praf și fum

Pe 11 septembrie 2001, extremiști în misiuni sinucigașe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York și a sediului Pentagonului, lângă Washington.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un nou centru memorial a fost deschis joi în memoria victimelor zborului 93 al companiei United Airlines, al patrulea avion deturnat care s-a prăbușit în Pennsylvania după ce pasagerii și echipajul s-au luptat cu teroriștii de la bord pentru a contracara un atac asupra Washingtonului.

Statele Unite comemorează cele 2.978 de victime, care și-au pierdut viața în ziua neagră

Flight 93 National Memorial Visitor Centre, situat chiar lângă Shanksville, Pennsylvania, aduce un omagiu celor 40 de pasageri și echipajului care au murit în acest loc, care este de asemenea locul de veci al victimelor.

La New York, este planificată o ceremonie la Muzeul și Memorialul Național 11 septembrie, unde membrii familiilor vor citi numele victimelor atacurilor din 2001 și a celor uciși în atacul terorist din 1993 asupra World Trade Center.

Românii Eugen Lazăr, Alexandru Stan, Corina Stan şi Joshua Poptean s-au numărat printre victime

Eugen Lazăr

În acea dimineaţă, Eugen şi soţia să şi-au condus fiul către staţia de tren, apoi ş-au luat la revedere pentru că Eugen trebuia să ajungă la biroul său aflat la etajul 103 al Turnului de Nord. Lucra ca programator pentru firmă E-Speed. Rămăşiţele sale au fost identificate doar pe baza codului ADN.

Soţii Alexandru şi Corina Stan

Cei doi au plecat în SUA prin Loteria Vizelor în 1995, cu gândul la o viaţă mai bună, şi lucrau, de asemenea, la etajul 103 al Turnului de Nord, acolo unde se afla în momentul prăbuşirii şi Eugen Lazăr. Alex avea 34 de ani, iar Corina 31. Pentru că programul lor de lucru începea după momentul impactului, toată lumea a sperat zile în şir că cei doi sunt încă în viaţă, însă ulterior au fost daţi dispăruţi, la 5 zile, atunci când liniile de telefonie mobilă şi-au revenit, iar cadavrele lor au fost identificate pe baza codului ADN.

Joshua Poptean

A plecat în adolescenţă în SUA împreună cu familia sa şi lucra ca tâmplar. În acea dimineaţă fatidică, acesta a ajuns la etajul 106, acolo unde se ocupa de reamenajarea unor birouri. În acea perioadă, firma unde era Poptean angajat a anunţat că nu are echipă în WTC, însă după câteva zile s-a dovedit contrariul.


14 ani de la atentatele care au zguduit lumea! El este SINGURUL AMERICAN care nu se afla pe Planetă pe 11 septembrie 200... Ultimul câine erou, implicat în misiunea de salvare după atentatul de la 11 septembrie! „Era praf, haos și carnagiu în j...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x