Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Adela

„Afară! Plecați la voi în țară, scârboșilor!”. Români din Spania, insultați și bruscați de localnici! VIDEO

Câțiva muncitori români din Madrid au povestit că sunt hărțuiți de localnici spanioli, care le cer să părăsească țara. Atacurile continuă, chiar și după mai multe intervenții ale poliției.

„Afară! Plecați la voi în țară, scârboșilor!”. Români din Spania, insultați și bruscați de localnici! VIDEO

Instagram

În cel mai recent incident, câțiva localnici au profitat de faptul că uşa apartamentului în care lucrau români era deschisă și i-au încolțit. Bărbaţi şi femei înarmaţi cu tigăi şi cratiţe, au dat buzna peste muncitorii români.

Spaniolii le-au strigat mai multe insulte şi le-au cerut să plece din țara lor. Fără să ştie că sunt români, localnicii le-au strigat acestora: „Afară! Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!”.

Unul dintre muncitorii români a filmat tot şi le-a spus jurnaliştilor spanioli că ei sunt din România.

„Ei fac asta de când am început să lucrăm”, a explicat el, adăugând că: „au chemat poliţia în fiecare zi şi în fiecare zi ofiţerii le spun că putem lucra”, a povestit Adrian, unul dintre muncitorii atacaţi, potrivit Madrid Diario, citat de adevarul.ro.

Când își va deschide Spania granițele, pentru turiștii străini! Oficial: „Trebuie să avem mare grijă cu cei care intră în ţară”

Printre altele, el a adăugat şi că nu este pentru prima oară când sunt atacaţi de vecinii xenofobi.

„Atenție, poate fi periculos!”. De ce nu ar trebui să lași dezinfectant de mâini în mașină

Cu altă ocazie, aceiaşi localnici au sărit pe români, i-au imobilizat şi le-au smuls măştile. Chiar lui Adrian i s-a întâmplat asta, după ce a coborât din apartament. Atunci când a vrut să se reîntoarcă la muncă, a fost atacat de vecinii care nu i-au mai permis să urce şi i-au dat jos masca.

Se formează un nou epicentru al pandemiei de coronavirus! Explozie de cazuri de COVID-19! „Numărul deceselor se dublează la două săptămâni!”

Chemaţi de mai multe ori la faţa locului, poliţiştii spanioli le-au explicat oamenilor că românii nu încalcă nicio regulă şi că nu există motive pentru a fi expulzaţi, însă chiar şi aşa, atacurile nu au încetat.

Recomandari