Antena Căutare

Romania, locul 5 in topul tarilor emitente de spam

Tara noastra a urcat, in trimestrul al treilea, trei locuri in topul tarilor emitente de spam, ajungand pe pozitia a cincea la nivel mondial, conform unui raport al laboratorului anti-malware al Panda Security.

In aceasta perioada, primele 10 tari emitente de spam au diseminat 55 la suta din mesajele nedorite aflate in circulatie. Trei tari din Europa de Est sunt situate in primele 5 tari, iar Marea Britanie a iesit din top 10. Romania a urcat de pe locul opt pe locul cinci.

Metodele de distribuire a spamului s-au perfectionat, la acest moment spam fiind trimis chiar prin fisiere mp3.

95 la suta dintre mesajele email aflate in circulatie sunt catalogate ca spam. Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneti (acele calculatoare controlate de hackeri), bineinteles, fara stirea utilizatorilor acestor calculatoare.

In al treilea trimestru al anului, troienii s-au clasat din nou pe primul loc, pentru ca 55% din toate noile amenintari au fost din aceasta categorie.

Infectarea prin e-mail, in mod traditional cel mai mai popular mod pentru raspandirea malware, a scazut in favoarea unor metode mai moderne: utilizarea retelelor sociale, cum ar fi atacurile clickjacking folosind butonul 'Like' din Facebook, pagini Web false pozitionate in topul afisarilor motoarelor de cautare (BlackHat SEO), exploatarea vulnerabilitatilor 'zero-day'.

Tot articolul, in Jurnalul National

Statuie a faraonului Amenhotep al III-lea, descoperita in Luxor... Financial Times: Sistemul medical din Romania este "muribund"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x