Antena Căutare

Romanii fug din Siria cu ajutorul ambasadei

Nu mai suntem in siguranta in Siria. Asta spun romanii care se intorc din tara macinata de violente. 30 dintre ei au revenit aseara in Romania, la bordul unei curse Damasc-Bucuresti. Povestesc ca le-a fost prea frica sa ramana in Siria, unde gloantele le-au suierat pe la ureche.

Un grup de 30 de cetateni romani din Siria au ajuns la Bucuresti, evacuarea acestora realizandu-se cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Damasc. ''La data de 26 iulie, un grup de 30 de cetateni romani vor parasi Siria cu avionul, zbor RB465 Syrian Arab Airlines, sosire la Bucuresti la data de 27 iulie, ora 2,15. Evacuarea acestui grup de romani s-a realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Damasc'', a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Damasc a primit apeluri telefonice din partea mai multor cetateni romani din localitatile Alep, Homs, Idleb si Hama, care au solicitat sprijin pentru a parasi Siria. Ambasada Romaniei le-a comunicat ca transmiterea documentelor de calatorie si a biletelor de avion prezinta riscuri de securitate, precizandu-se ca misiunea diplomatica a Romaniei la Damasc nu are posibilitatea de a asigura asistenta consulara in afara capitalei, sustine MAE.

Misiunea diplomatica a Romaniei in Siria mentine un contact permanent cu cetatenii romani care doresc parasirea teritoriului sirian.

10 ani de la cea mai mare tragedie la un show aviatic! 77 de morti!... Stare de urgenta in Siberia: Mii de hectare de vegetatie, in flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x