Antena Căutare

10 ani de la cea mai mare tragedie la un show aviatic! 77 de morti!

Pe 27 iulie 2002, la baza aeriana Skniliv, langa Lvov, Ucraina, un avion Suhoi Su-27 intra, in plin, in spectatorii prezenti la showul aviatic. 77 de morti si 543 de raniti. Imagini cutremuratoare!

Pe 27 iulie 2002, la baza aeriana Skniliv, de langa Lvov, peste 10.000 de oameni venisera la showul aviatic. Armata a 14-a a Fortelor Armate Aeriene Ucrainene sarbatorea 60 de ani. La 12.52 PM, un avion de vanatoare Suhoi Su-27, condus de doi piloti cu experienta, a incercat sa faca cateva manevre mai spectaculoase. Controlul total a fost pierdut, iar avionul a lovit solul, intrand direct in spectatori si explodand. 77 de oameni, printre care si 19 copii, au murit pe loc. 543 de persoane au fost ranite, peste 100 avand nevoie de spitalizare. Cel mai grav incident din istoria showurilor aviatice!

Nici astazi nu se cunosc cu exactitate cauzele. Pilotii au clamat ca harta primita nu corespundea realitatii de pe teren! De altfel, in inregistrare, cu cateva clipe inainte de dezastru, se poate auzi cum unul dintre ei intreba "Unde naiba sunt spectatorii nostri?" Preopinentii lor au contratatact "Cei doi au facut antrenamente doar pe computer. Una este pe simulator, alta e la fata locului!"

Imediat dupa incident, presedintele Leonid Kucima l-a demis pe comandantul fortelor armate, Volodimir Strelnikov. Primul pilot, Volodimir Toponar, a fost condamnat la 14 ani inchisoare. Cel de-al doilea, Iuri Iegorov, la opt.

Atentie: IMAGINI SOCANTE!!!

Groapa comuna descoperita in Bosnia, langa memorialul de la Srebrenita... Romanii fug din Siria cu ajutorul ambasadei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x