Antena Căutare

Romii evacuati s-au instalat in fata Primariei din orasul francez Saint-Etienne

Autoritatile din Saint-Etienne au sters ieri si ultimele urme ale tabere abuzive din care au evacuat vineri peste 100 de romi romani. Daca pentru indepartarea baracilor ridicate de romi rezolvarea a fost usoara: un miniexcavator si un camion, autoritatile nu par, deocamdata, sa fi gasit o solutie si in privinta evacuatilor.

Povestea taberei pe care romii o ridicasera pe Strada Florent-Evrard a luat sfarsit, insa cea a romilor aflati la Saint-Etienne continua - relateaza cotidianul Le Progres. Pe zi ce trece apar din ce in ce mai multi romi in piata de langa Primarie, unde au ales sa-si petreaca noptile. Restul evacuatilor ratacesc inca pe strazile orasului, iar Politia a fost nevoita sa-i evacueze din mai multe adaposturi.

Colectivul de sprijin pentru romi s-a reunit luni seara pentru a stabili actiunile viitoare. "Suntem constienti ca posibilitatile noastre de actiune sunt limitate (...), insa nu vom sta cu bratele incrucisate", a asigurat Marie-Pierre Manevy. Mai multe scrisori vor fi adresate primarului, prefectului si altor reprezentanti politici. Vor fi facute si pliante ce vor fi distribuite populatiei.

"In primul rand, incercam sa fim cat mai vizibili. Trebuie ca statul sa inteleaga ca nu rezolva nimic cu aceasta evacuare", a mai spus Manevy, care a aratat si dovada: din ce in ce mai multi romi care se instaleaza in piata de langa Primarie.

Daca municipalitatea din Saint-Etienne a ales sa taca pe tema acestui subiect, nu acelasi lucru se poate spune si despre partidele de stanga, care au profitat de ocazie pentru a aminti ca e de datoria statului sa asigure un acoperis deasupra capului celor aflati in dificultate.

Reprezentantii Miscarii tinerilor socialisti din Franta au subliniat ca masurile luate de Guvern sunt o modalitate de a distrage atentia de la afacerea Woerth-Bettencourt si de la reformele din domeniul pensiilor.

Presedintele Sarkozy pare insa sa fi uitat si de dosarul Woerth-Bettencourt, si de masurile anuntate in privinta romilor. Cel putin asta par sa spuna fotografiile de pe riviera franceza unde presedintele - vesel, bronzat si nebarbierit - se relaxeaza alaturi de sotia sa, Carla Bruni. Cei doi intentioneaza sa petreaca trei saptamani de vacanta la Cap Negre, unde familia Carlei are o resedinta.

Sursa: Jurnalul National

Atentat cu masina-capcana in capitala Columbiei... Londra: Guvernul intentioneaza sa reduca pensiile cu 25%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x