Antena Căutare

Rromii, ambasadorii lui Basescu la Bruxelles

Capitala Europei este paralizata din cauza Consiliului European de Toamna, unde participa cei mai importanti sefi de stat si de guvern din tarile Uniunii Europene. Bulevardele si pietele unde se afla cladiri oficiale sunt blocate cu baricade din X-uir metalice, colaci de sarma ghimpata si bumpere de plastic si beton. Cladirea Comisiei Europene este unul dintre cele mai bine pazite obiective, traficul tuturor masinilor dar si al pietonilor fiind interzis in Piata Schuman. Cu toate acestea, chiar la intrarea in cea mai importanta institutie europeana o tignaca cu fiul in brate cersea nestingherita sub ochii politisilor belgieni, ai garzilor de corp si ai oficialilor. Femeia este din Deva si a gasit cel mai bun loc pentru a puncta problema romilor. Declaratia ei, in limba franceza , nu are nevoie de nici un comentariu: "Sarkozy, a la merde à Sarkozy, el e fou de la tête Sarkozy".

Bruxellesul incearca sa distruga axa Franta-Italia, de teama ca atitudinea Parisului fata de romi risca sa fie preluata de Roma.

Intr-un comentariu publicat de ziarul italian La Repubblica chiar in ziua reuniunii Consiliului European se arata ca oficialii Comisiei Europene (CE) se tem ca o acceptare a expulzarilor colective decise de Franta ar conduce la masuri chiar mai drastice ale Guvernului format de Silvio Berlusconi si Umberto Bossi (liderul partidului xenofob Liga Nordului).

Tot articolul, in Jurnalul National

Legea pensiilor incinge spiritele in Franta. Guvernul vrea sa creasca varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani... Germania dezminte declaratiile lui Sarkozy potrivit carora ar vrea sa evacueze tabere de romi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x