Antena Căutare

Legea pensiilor incinge spiritele in Franta. Guvernul vrea sa creasca varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani

Legea pensiilor incinge spiritele si in Franta, unde guvernul a propus cresterea varstei de pensionare, dar nu la 65, ci de la 60 la 62 de ani. Proiectul de lege in acest sens a fost votat, ieri, de Adunarea Deputatilor, dar nu fara incidente. Sute de oameni, in majoritate viitori pensionari, s-au confruntat cu politia in fata Parlamentului si le-au cerut deputatilor sa respinga legea.

Mai multi manifestanti au fost arestati dupa ce au incercat sa treaca de cordoanele politiei si sa patrunda in Parlament, pentru a impiedica adoptarea legii pensiilor.

Atmosfera a fost tensionata si printre parlamentari. Opozitia a protestat dupa ce presedintele Camerei Deputatilor a limitat numarul vorbitorilor.

Opozitia acuza puterea ca vrea sa salveze bugetul asigurarilor sociale doar pe seama saracilor si a clasei mijlocii, in timp ce bogatasii beneficiaza de tot felul de avantaje fiscale. Legea a trecut, totusi, deoarece sustinatorii presedintelui Sarkozy dispun de o majoritate confortabila in parlament. Sindicatele au promis, insa, ca vor relua protestele saptamana viitoare, cand se asteapta sa iasa in strada peste doua milioane de oameni.

In Belgia, varsta de pensionare este deja de 65 de ani, dar guvernul se gandeste s-o creasca si mai mult. Sute de manifestanti au cerut, ieri, mentinerea varstei de pensionare si cresterea pensiilor, devenite insuficiente in urma planurilor de austeritate. Protestatarii au afirmat ca oamenii in varsta care nu mai pot munci sunt, pur si simplu, aruncati la gunoi de guvernanti.


Atentat terorist cu bomba in Turcia: Zece morti si numerosi raniti... Rromii, ambasadorii lui Basescu la Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x