Antena Căutare

Rudele lui Hamid Karzai, suspectate de spalare de bani

Mai multi politicieni afgani, precum si rude ale presedintelui Hamid Karzai sunt banuite ca ar fi implicate in transferuri masive de fonduri apartinand talibanilor

Banii talibanilor provin in special din comertul ilegal cu opiu sau din activitatile de extorcare si trafic de droguri, scrie Wall Street Journal. Se banuieste ca acesti bani ar fi fost spalati de catre unii politicieni afgani si rude ale presedintelui Hamid Karzai.

Mai multi oficiali americani si afgani sustin ca au fost gasite dovezi privind legaturi intre transferurile de fonduri suspecte ale societatii New Ansari, si personaje importante ale elitei politice sau de afaceri din Afganistan, intre care se numara si rude ale lui Karzai. Societatea New Ansari a fost perchezitionata la 14 ianuarie, cand au fost confiscate zeci de mii de pagini de documente vizand transferul a miliarde de dolari in si din Afganistan.

Ancheta initiata in acest caz risca sa ameninte relatiile intre presedintele afgan si aliatii sai americani, care il ajuta sa instaureze legea si ordinea in tara. Dar saptamana trecuta, Karzai s-a implicat intr-un control mai direct asupra fortei afgano-americane care a efectuat raidul din ianuarie, precum si asupra unei alte unitati anticoruptie, instruite de FBI. Aceste manevre le-a dat de banuit americanilor ca presedintele afgan incearca sa-si protejeze, de fapt, rudele si politicienii favoriti, in loc sa lupte impotriva coruptiei, asa cum declara pe toate canalele media si la toate conferintele.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: zimbio.com

VIDEO! Romanii, ironizati din nou pe France 2... Furtunile au facut mii de victime in China si Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x