Antena Căutare

Rusia a fost la un pas de un dezastru nuclear la sfarsitul anului 2011

Un incendiu izbucnit la bordul unui submarin rus echipat cu arme atomice putea sa provoace, in decembrie 2011, un adevarat dezastru nuclear, relateaza Reuters.

Potrivit revistei saptamanale Vlast, Rusia s-a aflat in 29 decembrie 2011 la un pas de o catastrofa nucleara. Desi se stia ca la bordul submarinului nuclear Ekaterinburg a izbucnit un incendiu in respectiva zi, autoritatile anuntasera ca submarinul nu transporta arme si drept urmare nu exista posibilitatea unor scurgeri radioactive.


Totusi, revista Vlast citeaza mai multe surse din cadrul Marinei rusesti, care spun ca pe 29 decembrie 2011, cand a izbucnit incendiul, la bordul submarinului se aflau 16 rachete balistice intercontinental R-29, fiecare incarcata cu patru focoase nucleare.

Agentia scrie ca incendiul de pe submarin a inceput cand mai multe scantei de sudura au aprins esafodajul de lemn de langa vasul de 18.000 de tone, andocat la Roslyakovo, la 900 km nord de Moscova. Pompierii s-au luptat cu flacarile o zi si jumatate, iar in cele din urma au hotarat scufundarea acestuia.

Presa din Rusia a relatat neclar incidentele de atunci, iar jurnalistii straini nu au avut acces la informatii.

Precedentul accident major in care a fost implicat un submarin a avut loc in august 2000, cand Kursk s-a scufundat in Marea Barents, omorand toti cei 118 membri ai echipajului aflati la bord.

foto: blogs.voanews.com

Grecia: Vot violent pentru austeritate - Zeci de raniti!... O reprezentanta a UE, atacata cu rosii la Madrid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x