Antena Căutare

Rusiei nu-i pasa ce crede Romania despre Transnistria

Rusia nu are de gand sa tina cont de parerea Romaniei in problema deschiderii unui consulat al Federatiei ruse in Transnistria, a scris pe Twitter vicepremierul Dmitri Rogozin, emisarul special al presedintelui rus in nerecunoscuta republica din stanga Nistrului.

Rusiei nu-i pasa ce crede Romania despre Transnistria
| EPA

Anterior, Rogozin a declarat ca principalul scop al vizitei pe care o va efectua la mijlocul acestei luni in Moldova il constituie ajungerea la o intelegere privind deschiderea a doua consultate rusesti pe teritoriul transnistrean.

Agentia RIA Novosti, care transmite stirea, aminteste ca vineri, ministrul roman de exerne, Titus Corlatean, a afirmat pe un post de televiziune ca „Rusia nu are nici un motiv pentru a deschide un consulat in acea regiune”. Seful diplomatiei de la Bucuresti crede ca Bucurestiul nu trebuie, in momentul de fata, sa-si exprime pozitia in aceasta chestiune. El a amintit, totodata, ca „nu exista nici un stat care sa recunoasca independenta republicii separatiste Transnistria”. „Dar noi nici nu intentionam sa va intrabam”, a scris Rogozin, facand o trimitere la declaratia lui Corlatean.

RIA Novosti noteaza, in context, ca in negocierile de reglementare a situatiei de pe Nistru participa Moldova si Transnistria ca parti implicate in conflict, Rusia, Ucraina si OSCE in calitate de intermediari, UE si SUA cu statut de observatori.

Sursa: incomemagazine.ro

Caz socant in Spania: O femeie si-a scos la vanzare organele pentru a-si plati chiria... Israelul ameninta ca va reactiona "mai vehement" daca vor veni noi tiruri dinspre Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x