Antena Căutare

Sapte oameni au murit in protestele stradale din Mozambic. Alti 288 au fost raniti

Mozambicanii au iesit in strada din cauza impotriva majorarii preturilor la alimente, sapte oamenii finnd ommorati in confruntarea cu fortele de ordine.

Situatia in Mozambic s-a inrautatit dramatic in ultimul an, in conditiile in care tara suferea deja acut din cauza foametei. Preturile la alimentele de baza au sarit in aer, ca si la combustibil si apa, iar guvernul tarii planuieste o noua majorare.

De aproape doua zile, protestatarii fac haos pe strazile capitalei tari, Maputo, distrugand masini si cladiri.

Guvernul a trimis armata impotriva protestatarilor. In ciocniri, sapte demonstranti si-au pierdut viata si 288 au fost raniti. protestul era pe cale sa se transforme in revolutie cand fortele armate au deschis focul.

Multi martori sustin ca politia a folosit munitie pe lupta in timpul revoltelor, oficialii militari au negat insa ipoteza.

in ciuda ciocnirilor violente dintre protestatari si militari, guvernul nu a dat nici un pas inapoi si a anuntat ca decizia majorarii preturilor este ireversibila.

VIDEO! O plaja din Bulgaria a fost inchisa, pentru ca este radioactiva... Rromii, o problema europeana! Ungurii vor sa-i inchida in tabere, organizate dupa model nazist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x