Antena Căutare

Si englezii se tem de criza datoriilor din Zona Euro

Criza datoriilor din zona euro reprezinta cea mai mare amenintare pentru stabilitatea financiara a Marii Britanii, iar bancile trebuie sa creasca transparenta privind expunerile si sa isi majoreze rezervele de capital, potrivit Comitetului pentru Politica Financiara, transmite Reuters.

Liderii Uniunii Europene (UE) au promis joi ca vor salva Grecia de la faliment, stabilizand economia zonei euro, cu conditia ca premierul elen George Papandreou sa adopte si sa treaca prin parlament, saptamana viitoare, un pachet de masuri de austeritate de 78 miliarde euro.

"Datoriile suverane si presiunile din sectorul bancar reprezinta cel mai real si imediat pericol", a spus King.

Raportul publicat de FPC nu impune limite pentru platile bancilor catre actionari, asa cum s-a intamplat in Statele Unite.

FPC este una dintre noile institutii de reglementare infiintate dupa criza financiara, cu rolul de a identifica problemele din sistemul de profil inainte de a afecta intreaga economie.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Berlusconi, atacat cu oua clocite si fructe putrezite la Roma!... Prima femeie acuzata de genocid, pedepsita cu inchisoare pe viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x