Silvio Berlusconi si fiul sau, anchetati pentru evaziune fiscala

Procuratura din Roma l-a citat pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi, precum si pe fiul acestuia, Piersilvio Berlusconi, intr-o ancheta privind evaziune fiscala, in cadrul achizitiei de catre trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si emisiunilor televizate.

In cadrul anchetei initiate de procurorul Pier Filippo Laviani, sunt citati Silvio Berlusconi, Piersilvio Berlusconi si alti membri ai conducerii trustului Mediaset, informeaza La Repubblica.

Presupusa frauda fiscala se refera la achizitia de catre grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si a unor emisiuni televizate.

Potrivit procurorilor, Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducand cotele de plata a impozitelor in Italia, folosindu-se in acest sens de societati offshore.

Procurorii sustin ca Mediaset cumpara formate de emisiuni si filme din strainatate, prin intermediul unor societati din "paradisuri fiscale", evitand astfel sistemul fiscal din Italia.

Ancheta are legatura cu un proces intentat la Milano, dar care este suspendat pana ce Curtea Constitutionala se va pronunta in legatura cu validitatea legii "imposibilitatii legitime".

Initiativa legislativa ii permite lui Silvio Berlusconi sa evite sa compara in justitie o perioada de maxim 18 luni.

Sursa: Jurnalul National

Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit. De ce e acuzată actrița
Angelina Jolie și Brad Pitt continuă procedurile legale începute cu divorțul lor. De această...
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Leii trebuie să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021 spune că Leii trebuie să dea dovadă de multă...
Ultimele știri