Antena Căutare

Siria: 20 de luni de conflicte, 39.000 de morti, dintre care 27.000 de civili

Conflictele violente din Siria au generat moartea a 39.000 de persoane, cei mai multi civili, de la inceputul miscarii de contestare a regimul lui Bashar al-Assad, in urma cu 20 de luni, dupa cum informeaza o organizatie nonguvernamentala

Din 15 martie 2011 si pana in prezent, mai mult de 27.410 civili au fost ucisi, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie, ce ii considera civili si pe cei care s-au inarmat si lupta impotriva trupelor loiale regimului.

Numarul militarilor ucisi a atins 9.800, iar cel al militarilor dezertori ucisi 1.359, a mai comunicat ONG-ul, ce se sprijina pe o retea de activisti, surse medicale din spitale civile si militare de pe teritoriul intregii tari.

"Trebuie adaugate alte 743 de persoane ucise, a caror identitate nu a putut sa fie stabilita", a declarat presedintele organizatiei, Rami Abdel Rahmane. Astfel, numarul total al celor ucisi in 20 de luni de conflict atingand, astfel, 39.312 de persoane.

Cu toate acestea, bilanturile ONG-ului nu cuprind miile de persoane care au disparut dupa ce au ajuns in detentie si nici mortii in randul militiilor "shabbihas" pro-regim.

Reprimarea brutala de catre regim a miscarii de contestare populara a militarizat revolta. Confruntarile intre rebeli si militari, dar si bombardamentele aeriene si de artilerie efectuate de trupele loiale regimului se soldeaza cu zeci de morti zilnic.

Ritual socant in India: Zeci de oameni asteapta sa fie calcati in picioare de o turma de vaci!... Oficial: Zona euro a intrat in recesiune. Este pentru a doua oara in ultimii trei ani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x