Antena Căutare

Siria, armistitiu doar pe hartie. Orasul Homs a fost bombardat din nou

Cu putin timp inainte ca primii observatori internationali sa ajunga la Damasc, orasul Homs a fost bombardat din nou. Rebelii sunt convinsi ca in spatele atacului se afla soldatii sirieni, dar oficialii regimului atribuie bombardamentul unor grupari teroriste neidentificate.

Bombardamentele de la Homs au fost cele mai violente de la incetarea, oficiala, a focului, de joi. Potrivit militantilor sirieni pentru drepturile omului, unul din cartierele orasului, bastion al opozitiei, a fost lovit, in medie, de trei obuze pe minut.

Bombardamente si lupte cu grupurile de dezertori din armata s-au semnalat si in alte provincii siriene. Chiar si la frontiera cu Turcia au fost auzite explozii si s-au observat deplasari de tancuri.

In aceste conditii, misiunea observatorilor militari internationali, care nu sunt inarmati, devine nu doar dificila ci de-a dreptul periculoasa. Regimul sirian sustine, insa, ca observatorii sunt bineveniti, deoarece vor constata ca la originea violentelor se afla asa-numite grupari teroriste finantate din strainatate.

Prezenta observatorilor pe teren va stabili cu exactitate cine poarta raspunderea pentru violente si masacre.

La randul lor, rebelii sirieni acuza regimul ca nu face decat sa-si bata joc de Natiunile Unite. Ei spun ca armata nu si-a retras nici acum tancurile din orase, desi ar fi trebuit sa o faca la 48 de ore dupa incetarea focului.


De la 15 martie 2011, cand a inceput revolta, si pana in prezent, violentele s-au soldat cu peste 10.000 de morti, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Milionarii britanici insala fiscul prin organizatii de caritate din Romania... Afganistan: Toti atacatorii talibani de la Kabul au fost ucisi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x