Antena Căutare

Afganistan: Toti atacatorii talibani de la Kabul au fost ucisi

La Kabul au continuat, in cursul noptii, luptele dintre fortele afgane si ultimii talibani din grupul care a lansat, ieri, mai multe atacuri teroriste in oras. Actiunea a fost cea mai puternica de la caderea regimului talibanilor, in urma interventiei americane din 2001.

Toti atacatorii talibani care au lansat duminica atacuri coordonate in Kabul impotriva Parlamentului si a cartierului diplomatic au fost ucisi, iar luptele s-au incheiat, a declarat luni o sursa oficiala.


Cele doua cladiri, din zona diplomatica si din apropierea Parlamentului, unde s-au adapostit luptatorii au fost securizate luni, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne, Sediq Sediqqi.

Fortele de securitate afgane au anuntat luni dimineata ca au lansat asaltul final impotriva talibanilor aflati intr-o cladire din zona diplomatica a capitalei.

Capitala afgana Kabul a fost zguduita duminica de mai multe explozii si focuri de mitraliera, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului si o baza NATO.

Insurgentii talibani au ocupat un hotel din centrul orasului Kabul, in apropierea Palatului prezidential si a numeroase ambasade occidentale, afirma surse locale, citate de CNN.

Potrivit CNN, peste zece explozii s-au inregistrat in Kabul, iar schimburile de focuri continuau la o ora dupa atacurile initiale. Ambasada americana din Kabul a anuntat ca exploziile continua in apropierea sediului misiunii diplomatice.



foto: Intact Images/ EPA

Siria, armistitiu doar pe hartie. Orasul Homs a fost bombardat din nou... Maidanezii din Romania sunt cumparati de britanici. 200 de lire sterline pentru un caine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x