Antena Căutare

Siria: Marele bazar oriental din Alep, distrus de razboi

Razboiul civil a distrus unul din cele mai valoroase monumente istorice din Siria: marele bazar oriental din Alep, inscris de UNESCO in patrimoniul cultural mondial.

Bazarul a fost cuprins de flacari in urma luptelor deosebit de violente dintre rebeli si trupele guvernamentale. Iar sute de vechi pravalii, construite din lemn, au pierit pentru totdeauna.

Souk-ul a ars dupa ce in cartiere din centrul orasului, controlate de regim si pana in prezent ferite de confruntari, cum ar fi Souleimaniye si Sayyed Ali, locuitorii au relatat ca s-au inregistrat tiruri de arma "fara precedent". "Confruntarile si tirurile de arma nu s-au oprit, toata lumea era terorizata. Nu am auzit niciodata asa ceva", a afirmat Ziad, in varsta de 30 de ani, care locuieste si lucreaza in Souleimaniye, potrivit AFP.

Taifunul Jelawat ameninta centrul Japoniei cu rafale de peste 200 km/h ... Sit UNESCO, ocupat de romi in nordul Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x