Antena Căutare

Siria se pregateste sa foloseasca arme chimice

Autoritatile siriene se pregatesc sa foloseasca armamaent chimic impotriva insurgentilor, sustin oficiali americani citati de New York Times. In acelasi timp, Iranul continua sa trimita armament in Siria, datorita cooperarii cu Irakul.

Irakul a refuzat sa verifice avioanele care traverseaza spatiul sau aerian, asa ca incercarile americanilor de a bloca traficul de armament spre Siria a esuat. Situatia este favorabila Iranului, principalul sustinator al regimului Bashar Al-Assad, care continua sa trimita armament in Siria, relateaza Antena 3.

Surse din cadrul serviciilor de informatii occidentale sustin ca exista semnale privind noi activitati la depozitele de arme chimice din Siria. Astfel, exista riscul ca armele chimice sa inceapa sa fie folosite impotriva insurgentilor.

"Exista anumite indicii ca regimul sirian se pregateste sa utilizeze aceste arme", a afirmat un oficial american, sub protectia anonimatului.

Foto: Intact Images

Tokyo: Cinci persoane au murit si sapte au fost date disparute, in urma prabusirii unui tunel rutier... Protest de amploare in Budapesta. Mii de oameni au condamnat declaratiile antisemite ale unui parlamentar Jobbik...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x