Antena Căutare

Protest de amploare in Budapesta. Mii de oameni au condamnat declaratiile antisemite ale unui parlamentar Jobbik

Manifestatie de amploare in fata Parlamentului din Budapesta, dupa ce un deputat al partidului de extrema-dreapta a cerut, in plen, crearea unei liste cu oficialii evrei care prezinta un risc pentru securitatea nationala. Aproape zece mii de oameni au iesit in strada ca sa-si exprime indignarea fata de afirmatiile anti-semite ale parlamentarului.

Provocarile anti-semite ale unui deputat al partidului Jobbik au reunit oficiali de la putere si din opozitie deopotriva, fenomen extrem de rar in Ungaria.

"Daca vrem o era de normalitate pe scena politica din Ungaria trebuie sa avem o singura sarcina morala: sa facem echipa impotriva nazistilor. Nu trebuie sa ne aliem cu nazistii, nici macar pentru a ajunge la putere", a declarat Gordon Bajnai, fost prim-ministru al Ungariei.

Manifestatia a avut loc chiar in fata Parlamentului din Budapesta, dupa ce oamenii au fost stimulati sa protesteze de catre o organizatie evreiasca.

"Nu nazistilor" si "Jobbik reprezinta adevaratul risc pentru securitatea nationala" sunt doar cateva dintre mesajele de protest tiparite pe bannerele manifestantilor. Cu aceasta ocazie, oamenii au vizionat un film despre uciderea evreilor de catre nazistii maghiari, un moment emotionant pentru majoritatea protestatarilor.

Saptamana trecuta, un deputat al Jobbik a solicitat Guvernului sa realizeze o lista cu oficialii evrei care reprezinta o amenintare la securitatea nationala.

foto: wikipedia.org

Siria se pregateste sa foloseasca arme chimice... Ambuteiaj de 55 de kilometri in Rusia, din cauza caderilor masive de zapada!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x