Antena Căutare

Site-ul Wikileaks mutat pe un domeniu de Elvetia, dupa o serie de atacuri cibernetice

Site-ul WikiLeaks, care a publicat incepand de duminica o serie de mesaje diplomatice americane, a inceput sa functioneze din nou, vineri, la o noua adresa, elvetiana (wikileaks.ch), dupa o intrerupere de sase ore, informeaza AFP.


Potrivit BBC, site-ul WikiLeaks nu mai putea fi vizualizat, dupa ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Providerul a precizat ca atacurile ii ameninta infrastructura si accesul catre mii de alte site-uri gazduite de acesta.

Intr-o postare pe Twitter, Wikileaks a admis faptul ca domeniul sau a fost sters de EveryDNS.net. Nu se stie cat va dura intreruperea accesului.

EveryDNS.net a emis catre Wikileaks o notificare de inchidere care a expirat pe 2 decembrie, se arata intr-un comuniat postat pe site-ul companiei care furnizeaza domenii.

Wikileaks a cerut Amazon.com sa ii gazduiasca site-ul, insa compania a renuntat la intelegere miercuri, o miscare aprobata de oficialii americani. Wikileaks a declarat ca site-ul sau este acum gazduit de servere din Europa.

WikiLeaks a inceput duminica publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocand iritarea Statelor Unite si a altor tari. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, in ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice in urma carora serviciul online a fost oprit.

Inundatiile fac ravagii: Sute de oameni evacuati in Bosnia, stare de urgenta in Croatia... WikiLeaks: SUA le-au cerut diplomatilor sai sa obtina "date biometrice" despre liderii romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x