Antena Căutare

Solidaritate! România trimite ajutoare în Grecia! "Trei medici, o echipă de voluntari, medicamente, lapte şi apă"

Uniunea Elenă din România a transmis o scrisoare Ministerului Afacerilor Externe grec în care anunţă că va trimite trei medici, o echipă de voluntari şi medicamente, lapte şi apă potabilă pentru sprijinirea persoanelor afectate de incendiile din ultimele zile.

Uniunea Elenă din România a transmis o scrisoare Ministerului Afacerilor Externe grec în care anunţă că va trimite trei medici, o echipă de voluntari şi medicamente, lapte şi apă potabilă pentru sprijinirea persoanelor afectate de incendiile din ultimele zile.

"Uniunea Elenă din România vă aduce la cunoştinţă hotărârea de a se implica în efortul de a face faţă catastrofei de nedescris, prin trimiterea a trei medici, membri ai Uniunii noastre, şi a unei echipe de voluntari care îi vor însoţi, membri ai ansamblului nostru de dansuri "Kymata", care şi-au exprimat dorinţa de a fi alături în înfruntarea consecinţelor tragediei ce a lovit Attica", se arată în scrisoarea publicată miercuri pe pagina de Facebook a Uniunii Elene din România.

Conform documentului citat, vor fi colectate materiale farmaceutice, apă potabilă, lapte, pansamente pentru a sprijini îngrijirea răniţilor.

"Din iniţiativa noastră, primarul oraşului Ploieşti din România, localitate înfrăţită cu Primăria din Aspropyrgos - Attica, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Prahova şi primăriile din zonă au început colectarea de lapte UHT, apă potabilă, pansamente, materiale farmaceutice pentru vindecarea arsurilor şi analgezice, soluţii antiseptice, pentru a sprijini acţiunea de îngrijire medicală a răniţilor. Toate acestea vor fi trimise cu maşini la Primăria din Aspropyrgos pentru a fi predate instituţiei coordonatoare competente", se precizează în scrisoarea semnată de preşedintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoş Zisopol.

El menţionează că a făcut demersuri la toate ministerele competente ale României pentru a fi alături de Grecia, "obţinând disponibilitatea totală de la oficialităţile Guvernului ţării".

"Vă asigur că miile de membri ai Uniunii Elene din România, dar şi întregul popor român participă la doliul şi efortul Greciei de a face faţă consecinţelor incendiului devastator. Gândurile şi rugăciunile tuturor din România vă însoţesc. Pentru consolarea rudelor victimelor, pentru găsirea celor în viaţă, a celor dispăruţi, pentru forţa şi curajul pompierilor, membrilor echipelor de salvare şi voluntarilor, mult curaj! Dumnezeu cu voi!", se încheie scrisoarea Uniunii Elene din România.

Sursa: Agerpres

TRAGEDIE! 26 de morți și peste 130 de dispăruți după ce un baraj s-a prăbușit și a inundat mai multe sate, în Laos... Șocant! Declarațiile revoltătoare ale unui episcop ortodox, despre incendiile din Grecia! Care ar fi cauza acestora, de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x