Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Încă o țară introduce obligativitatea purtării măștii pe stradă, din cauza creșterii numărului de cazuri

Încă o țară introduce obligativitatea purtării măștii pe stradă, din cauza creșterii numărului de cazuri. Este vorba de Spania, care a impus locuitorilor din regiunea Catalonia, devenită focar de Covid-19, să își acopere gura și nasul în spații deschise.

Spania introduce obligativitatea purtării măștii pe stradă în regiunea Catalonia

Hepta

Regiunea spaniolă Catalonia va introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo. Măsura va fi adoptată miercuri de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo.

Citește și: Intrăm din nou în izolare sau nu? Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Acum trei săptămâni rata de transmitere era de 0,7. Acum e de 1,4!”

Măștile, obligatorii în spații deschise, în regiunea spaniolă Catalonia

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri. Aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare.

Măsuri de izolare impuse din nou populației din anumite zone din Spania

Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Oamenilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile. Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Citește și: Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, cu peste 28.000 decese şi 250.000 de cazuri de infectare confirmate.

Recomandari