Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Încă o țară intră în carantină, după creșterea alarmantă a numărului de infectări în urma relaxării restricțiilor: piscinele, cluburile și barurile au fost, din nou, închise.

Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Profimedia

Autoritățile din Israel impun un nou set de restricții, în urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Măsurile de relaxare au dus la o explozie a cazurilor de COVID-19, la fel ca în România.

Luni, autoritățile sanitare din Israel au raportat 1.057 de noi cazuri. Premierul Netanyahu a închis sălile de evenimente, cluburile, barurile, sălile de sport şi piscinele. Restaurantele vor putea primi cel mult 20 de clienţi în interior şi 30, în exterior.

În Israel, relaxarea măsurilor a durat doar două luni.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

„Pare că mulţi politicieni nu respectă regulile, aşa că cei mai mulţi oameni nu respectă nici ei, regulile”, spune un proprietar de magazin din Israrel, Amichai Warter.

„Este o decizie arbitrară care nu are nicio logică. Să luăm un restaurant cu o mie de locuri şi unul cu 50 de locuri, care sunt tratate la fel, fără nicio referire la mărimea lor sau la spaţiul exterior. Dacă ai un loc în care 300 de oameni pot sta afară, de ce să pui limita de 30?”, se întreabă reprezentantul Asociaţiei Restaurantelor şi Barurilor, Shay Berman.

O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noi

În România, redeschiderea restaurantelor a fost amânată din nou, în ciuda faptului că președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România susținea că acestea își vor deschide porțile în câteva zile.

„Când vom ajunge la un set de reguli care sunt necesare pentru a proteja sănătatea clienților în restaurante și când cei din HoReCa vor susține aceste reglementări. Nu-mi place să dau un orizont de timp de care nu sunt sigur”, a declarat premierul.

Lista completă a țărilor „verzi” a fost reactualizată. Cine se poate întoarce în România, fără izolare sau carantină. Ce modificări au apărut

Termenul de redeschidere a acestor spații, măcar gradual, a fost amânat succesiv, de la 15 iunie la 1 iulie, în condițiile în care numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus a continuat să se mențină în România la un nivel ridicat. Acum, noul termen sperat este 15 iulie.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri