Antena Căutare

SPERANTA: "Nanobotii" lupta eficient impotriva cancerului

O echipa de cercetatori din cadrul California Institute of Tehnology (CIT) au dezvoltat niste roboti minusculi, botezati "nanobots", care pot combate celulele canceroase. Primele teste pe oameni au fost incununate de succes, fara a fi inregistrate efecte secundare, potrivit revistei Nature.

"Nanobotii", acele puncte negre din poza, patrund in sistemul imunitar si ataca genele specifice cancerului din celulele maligne, distrugandu-le. Potrivit declaratiilor lui Mark Davis, seful echipei de cercetatori din cadrul CIT, "robotii minusculi reprezinta cea mai curata si mai sigura cale de a <> RNAi (acid ribonucleic) celulelor canceroase".

Dupa ce isi fac treaba, nanobotii se sparg in bucatele si sunt eliminati din corp prin urina.

Mai mult, specialistii afirma ca se pot trimite un numar nelimitat de nanoboti in lupta, astfel incat celulele canceroase sa nu aiba nici o sansa. Deocamdata testele nu au fost terminate, dar primele rezultate dau speranta specialistilor.

Razvan Scaesteanu

Metoda inedita de lupta: Politia mexicana a dat-o pe voodoo!... Incepe razboiul China - Google? Siteul american Youtube este astazi indisponibil, momentan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x