Antena Căutare

Ultima ora! Stare de urgenta in Cairo: Peste 400 de morti, printre care si jurnalisti

In cateva ore, doua tabere ale sustinatorilor lui Mohamed Morsi s-au transformat in camp de razboi. Cel putin 400 de oameni au fost ucisi pana la aceasta ora in confruntarile cu fortele de ordine din Cairo, relateaza CNN.

UPDATE: Potrivit Ministerului Egiptean de Interne, citat de CNN, numarul victimelor se ridica la aproximativ 400, dintre care 43 de politisti. Miercuri dupa-amiaza, vicepresedintele Mohamed ElBaradei a anuntat ca isi da demisia, in urma violentelor care au inceput din 3 iulie. De asemenea, peste 3.500 de persoane au fost ranite.

Printre cei decedati astazi se numara si cameramanul Sky News, Mick Deane. Habiba Abdel Aziz, un jurnalist al publicatiei Gulf News, a fost si el omorat in timpul confruntarilor. Acesta se afla in Egipt pentru a asista la manifestarile dedicate sarnatorii Eid. O fotojurnalista de la Reuters, Asmaa Waguih, se numara si ea printre victime, fiind impuscata, dar nu mortal.

Autoritatile egiptene au declarat stare de urgenta pentru o perioada de o luna. Vicepresedintele interimar al tarii, Mohamed ElBaradei, si-a anuntat demisia.

Confruntarile violente continua la Cairo, unde sustinatorii fostului presedinte, Mohamed Morsi, cer ca acesta sa fie repus in functie.

Foto: EPA/Intact Images

Constructia extravaganta a chinezului, demolata. Va ramane fara “varful de munte”... Romanii, o amenintare pentru englezi? 100 romani si bulgari se angajeaza zilnic in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x