Antena Căutare

Stare de urgență prelungită, în Italia! Până când plănuiește guvernul italian să o extindă

Starea de urgență pentru combaterea răspândirii noului coronavirus ar putea fi prelungită, în Italia.

Stare de urgență prelungită, în Italia! Până când plănuiește guvernul italian să o extindă
Stare de urgență prelungită, în Italia! Până când plănuiește guvernul italian să o extindă | profimediaimages.ro

Pe timpul stării de urgență din Italia, nu mai este nevoie de acordul parlamentului de la Roma pentru deciziile luate de executiv. Partidele de opoziție se opun ferm continuării acestei stări de fapt.

„Guvernul va lua decizia de a extinde starea de urgență până în data de 31 octombrie dar doar după ce ea va trecede parlament”, a anunțat ministerul Sănătății italian Roberto Speranza, marți, conform presei din peninsulă.

Marți după-amiază, prim-ministrul Giuseppe Conte îi va informa pe senatori de intenția sa privind prelungirea stării de urgență.

Oficial! Amendă de 1.000 de euro, pentru cei care nu poartă mască de protecție! Care dintre români ar putea fi buni de plată

Starea de urgență a fost instituită în Italia la sfârșitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 6 luni. Aceasta urmează să expire în data de 31 iulie.

Executivul italian poate iniția starea de urgență fără acord parlamentar în cazul „dezastrelor și catastrofelor naturale sau alte evenimente care trebuie gestionate cu puteri extraordinare”, conform unei legi din 1992. Ea poate dura cel mult 12 luni și poate fi prelungită apoi cu cel mult încă un an.

Partidele de opoziție spun că vor contesta această decizie. Liderul de extremă dreaptă Matteo Salvini a declarat săptămâna trecută: „Nu există nicio urgență sanitară... cei care vor să prelungească starea de urgență sunt dușmanii Italiei”.

Imagini uluitoare! Un avion s-a prăbușit pe o stradă aglomerată! Un pieton și câteva mașini, ratate la mustață! Momentul... O jurnalistă a aflat că are cancer, după ce a primit un mesaj de la un telespectator. „Acestea au fost semnele pe care l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x