Antena Căutare

Statele Unite au spionat presedintii Mexicului si Braziliei

Statele Unite au interceptat convorbirile presedintelui brazilian Dilma Rousseff si pe cele ale actualului presedinte al Mexicului, Enrique Pena Nieto, in perioada in care acesta era candidat la presedintie

Globo, televiziunea braziliana, a prezentat un document facut public de americanul Edward Snowden, numit "Infiltrare inteligenta de date, studiu de caz Brazilia si Mexic".

Presedintele brazilian, Rousseff, urmeaza sa efectueze o vizita de stat la Washington, in octombrie, si a organizat o reuniune de lucru, pentru a analiza problema. "Daca aceste fapte se dovedesc, ar fi o situatie inadmisibila, inacceptabila, care ar putea fi calificata ca o atingere clara adusa suveranitatii tarii noastre", a declarat ministrul Justitiei, Jose Eduardo Cardozo.

Aceasta este "o infiltrare simpla si eficienta, care permite obtinerea unor date indisponibile sub alte forme", se arata in documentele prezentate.

Spionarea lui Enrique Pena Nieto, care a preluat puterea in Mexic, in decembrie, a avut loc in timp ce acesta era candidatul favorit la alegerile prezidentiale. NSA a interceptat, de asemenea, mesaje electronice si mesaje telefonice, in special pe cele in care candidatul vorbea despre numele eventualilor sai ministri.

Despre Brazilia si Mexic, SUA nu pot spune daca sunt “prieteni, inamici sau cu probleme”.

Intr-un oras din Anglia a inceput montarea luminitelor de Craciun... Siria arde si baba se piaptana! Asma al-Assad, sotia lui Bashar, cumpara candelabre de pe net...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x