Antena Căutare

Strauss-Kahn: "Utilizarea valutei in politica monetara interna este periculoasa"

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca guvernele risca un razboi pe piata valutara daca vor incerca sa foloseasca cursurile de schimb valutar pentru rezolvarea problemelor de politica monetara interna, potrivit Financial Times

"A inceput sa circule ideea ca valutele pot fi utilizate ca arme in politica economica. Transpusa in actiune, o astfel de idee ar reprezenta un risc foarte serios pentru revenirea economiei globale. O asemenea abordare poate avea un impact foarte distrugator si de durata", a afirmat Strauss-Kahn pentru sursa citata.

Din cauza aprecierii monedei nationale in multe state europene, valoarea obligatiunilor de stat, a actiunilor si cotatiile aurului a crescut. Asta in conditiile in care investitorii se asteapta ca bancile centrale ale marilor puteri economice sa ia noi masuri de politica monetara pentru asigurarea lichiditatilor pe piete.

"Unele state emergente ale caror economii se confrunta cu intrari masive de capital considera ca a venit timpul sa-si foloseasca monedele pentru a incerca sa castige un avantaj, in special pe latura comerciala. Nu cred ca aceasta este o solutie buna", a declarat seful Fondului Monetar International.

Foto: Hepta

VIDEO! Soldat israelian, filmat in timp ce danseaza langa o prizoniera legata la ochi... Premiul Nobel pentru Chimie a fost impartit intre un american si doi japonezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x