Antena Căutare

Subsecretar ungur: Autonomia este cea mai mare garantie pe care UE o poate oferi maghiarilor din Ardeal

Subsecretarul de stat responsabil cu comunitatile maghiare din afara granitelor Republicii Ungare, Repas Zsuzsanna, a declarat, sambata, la Odorheiu Secuiesc, ca "garantia cea mai mare pe care o poate oferi Uniunea Europeana maghiarilor din Ardeal este autonomia teritoriala si culturala".

"Garantia cea mai mare pe care o poate oferi Uniunea Europeana maghiarilor din Ardeal este autonomia teritoriala si culturala. Trebuie sa aratam clar ca in UE nu exista o dubla masura, pentru ca, daca autonomia este valabila pentru unii, ea trebuie sa fie valabila si pentru maghiarii din Ardeal si cred ca obtinerea ei este posibila cu Tokes Laszlo in functia de vicepresedinte al PE", a spus Repas, cu ocazia participarii la Adunarea generala anuala a CNMT (n.r. - Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania).

Subsecretarul de stat a spus ca momente ca 1 decembrie 1918 si 5 decembrie 2004 trebuie sa fie date uitarii.

"Tratatul de la Trianon si ziua de 1 decembrie 1918 si data de 5 decembrie 2004 in care s-a dat un vot imoral maghiarilor din afara granitelor care au cerut dubla cetatenie simbolizeaza ruperea natiunii maghiare si de aceea ele trebuie sa fi date uitarii. Acum am ajuns intr-o noua epoca si va indemn pe toti sa aveti ganduri bune despre noi si sa le lasati de o parte pe cele rele", a afirmat Repas.

Adunarea generala anuala a CNMT este prezidata, printre altii, de europarlamentarul Tokes Laszlo, de presedintele executiv al CNMT, Toro T. Tibor, si de presedinele regional al Tinutului Secuiesc, Laszlo Janos.

Raport oficial falsificat de Comisia Europeana... Serviciul de plata online PayPal a blocat contul WikiLeaks...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x