Antena Căutare

Succes major în cazul unui vaccin experimental contra Covid-19, produs în SUA: "Au fost produși primii anticorpi"

Mai mulți cercetători americani au anunţat că vaccinul lor experimental pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus a dovedit că produce anticorpi protectori şi răspunsuri ale sistemului imunitar. Testele au fost făcute pe şoareci şi porcuşori de Guineea, scriu agențiile de presă americane.

Succes major în cazul unui vaccin experimental contra Covid-19, produs în SUA: "Au fost produși primii anticorpi"
Vaccin anti Covid-19, în teste | Hepta

''Am observat răspunsuri ale anticorpilor care îndeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea să le vedem la un eventual vaccin'', a declarat dr. David Weiner, directorul centrului pentru vaccinuri şi imunoterapie din cadrul Institutului Wistar, care a colaborat cu Inovio, compania care a lucrat la dezvoltarea vaccinului.

Le-a trecut covidu' când au văzut-o pe domnișoara asistentă! Combinezon transparent și lenjerie neagră - tot echipamentul de care a avut nevoie

''Putem viza lucrurile care ar împiedica virusul de la a găsi un adăpost sigur în organism'', a adăugat acesta.

Testarea pe oameni a vaccinului a început în aprilie

Inovio, care a început testarea pe oameni a vaccinului său în aprilie, a declarat că rezultatele preliminare în urma studiului clinic sunt aşteptate în luna iunie.

Celor patruzeci de participanţi sănătoşi din Faza 1 a studiului clinic li se administrează două doze, la patru săptămâni distanţă, din vaccinul numit INO-4800 şi apoi sunt monitorizaţi o perioadă de două săptămâni.

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

''Avem deja date privind siguranţa şi (vaccinul) s-a dovedit benign'', a explicat pentru Reuters dr. Katherine Broderick, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare al Inovio. ''Unele persoane au prezentat o uşoară roşeaţă pe braţ'', a adăugat ea.

Experții preconizau că dezvoltarea unui vaccin va dura și doi ani

Inovio intenţionează să testeze vaccinul pe animale mai mari, inclusiv iepuri şi maimuţe şi să întreprindă studii experimentale pe şoareci, dihori şi maimuţe care implică administrarea intenţionată a virusului unui animal şi evaluarea reacţiei de prevenire a infecţiei, a spus Broderick.

În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. Experţii preconizează că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea dura 12 până la 18 luni.

Două surori de trei ani au murit ținându-se de mână! Mama, de partea cealaltă a ușii, a văzut totul... „M-am uitat în oglindă și m-am speriat!”. Un asistent, transformat total, după lupta cu COVID-19. Cum a ajuns să arate –...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x