Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Un nou studiu ar putea demonta posibilitatea apariției unui al doilea val de coronavirus în lume. Ce se întâmplă cu pacienții care s-au vindecat și apoi reinfectat cu COVID-19?

Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Profimedia

Un studiu efectuat în Coreea de Sud, de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a avut o concluzie surprinzătoare. Potrivit experților, persoanele reinfectate cu noul coronavirus nu mai sunt contagioase.

Coreenii au analizat evoluția a 285 de pacienți infectați a doua oară cu COVID-19. Niciunul dintre subiecți nu a răspândit infecția.

Probele de virus prelevate de la ei nu au putut fi multiplicate în cultură, ceea ce înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte, scrie Bloomberg.

Citește și:

Așa ar arăta restaurantele, după redeschidere. La aceeași masă, separați de panouri de plexiglas - FOTO

Studiul arată că testele PCR nu pot face deosebirea între virusul mort şi cel viu, ceea ce ar putea da impresia greşită că, dacă te reinfecteizi, rămâi şi contagios.

În urma publicării raportului final, autorităţile medicale din Coreea de Sud au decis că, după vindecare, pacienții nu vor mai fi considerați contagioși.

Citește și:

Au recunoscut că au greșit! Cercetătorii au demontat cea mai mare speranță a medicilor, pentru următoarele luni: „Să nu ne mai amăgim”

Rezultatele studiului sunt importante. Medicii din Coreea au revizuit protocoalele astfel încât persoanele care s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie să facă acum noi teste pentru a se reîntoarce la muncă, ori la școală.

Recomandari