Antena Căutare

Summit-ul OSCE, incheiat cu un esec: Conflictele inghetate din fostul spatiu sovietic, in suspans

Summit-ul OSCE din Kazahstan s-a incheiat joi seara cu un esec. Participantii nu au reusit sa adopte un nou plan de actiune privind conflictele inghetate din fostul spatiu sovietic.

Liderii prezenti la reuniune au semnat un document vag, prin care isi reafirma sustinerea pentru principiile de libertate si democratie. Subiectele spinoase, precum conflictele din Transnistria sau Osetia de Sud, au ramas insa in suspans.

"Documentul adoptat nu e nici pe departe perfect pentru ca nu rezolva grijile majore ale tarii mele si ale altor state participante, referitoare la securitate", a declarat Andrei Popov, ministrul adjunct de Externe al Republicii Moldova.

"Din pacate, nu am reusit sa cadem de acord asupra unui plan de actiune concret", a spus, la randul sau, Helga Schimd, reprezentant al UE la acest summit.

Marul discordiei a fost reprezentat de conflictele inghetate din fostul spatiu sovietic. Mai exact, cele doua enclave separatiste din Moldova si Georgia - Transnistria si Osetia de Sud. Rusia are masate inca trupe in ambele provincii. Iar oficialii din Chisinau si Tblisi au cerut retragerea lor.

54 de sefi de stat si de guvern au participat la acest summit timp de doua zile. Marele absent a fost insa presedintele francez Nicolas Sarkozy, care se pregateste pentru o vizita in India.

Prima "victima" a WikiLeaks: Seful de cabinet al ministrul german de Externe demis, dupa ce a recunoscut ca a ... Coreea de Sud: Vom bombarda Nordul, daca ne ataca din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x