Antena Căutare

Prima "victima" a WikiLeaks: Seful de cabinet al ministrul german de Externe demis, dupa ce a recunoscut ca a furnizat informatii americanilor

Seful de cabinet al ministrului german de Externe, Helmut Metzner, a fost demis, dupa ce a recunoscut ca a furnizat informatii Ambasadei americane despe negocierile confidentiale de formare a noului Cabinet Angela Merkel.

Pe fondul furiei tot mai mari manifestata de clasa politica din Germania in fata observatiilor defaimatoare ale oficialilor americani, un parlamentar liberal a cerut vineri retragerea ambasadorului SUA din Berlin, Philip Murphy.

Guido Westerwelle, ministrul liberal de externe, este descris in telegrame drept lipsit de experienta, "exuberant" si "salbatic".

Telegramele relateaza ca o sursa participanta la discutii - "o musca pe perete" care "a luat notite in timpul discutiilor maraton" - a furnizat documente si i-a informat pe diplomatii americani despre formarea noului guvern, in octombrie 2009.

Sursa: Hotnews

Declaratiile unui fost comisar UE, pe Wikileaks: Romania este un "stat salbatic"... Summit-ul OSCE, incheiat cu un esec: Conflictele inghetate din fostul spatiu sovietic, in suspans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x