Antena Căutare

Summit-ul OSCE: Traian Basescu a discutat cu presedintele rus

Traian Basescu a purtat discutii cu presedintele rus, Dmitri Medvedev, la summitul OSCE din Kazahstan. Cei doi sefi de stat au stat unul langa altul si au fost surprinsi de camerele de filmat in timp ce vorbeau si gesticulau. Potrivit unui comunicat al presedintiei, Romania spera ca, in urma summitului, sa se reia negocierile cu privire la solutionarea conflictului din Transnistria, in formatul cinci plus doi.

La summitul OSCE, Presedintele Traian Basescu a reusit, printre picaturi, sa se intretina cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev. Cei doi au discutat pret de cateva zeci de secunde.

Printre subiectele de pe agenda Summitul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare sunt conflictele inghetate si sporirea rolului Organizatiei in gestionarea noilor riscuri si amenintari la adresa securitatii. La summit se asteapta si lansarea unei noi viziuni cu privire la rolul si activitatea organizatiei.

Despre solutionarea conflictelor prelungite au vorbit atat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cat si secretarul de stat american, Hillary Clinton. Cei doi oficiali au subliniat necesitatea reluarii dialogului privind rezolvarea diferendului dintre Republica Moldova si regimul autoproclamat de la Tiraspol.

WikiLeaks: Bulgaria a cerut ridicarea vizelor in schimbul primirii unor detinuti de la Guantanamo... WikiLeaks: Date despre adoptiile internationale de copii din Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x