Antena Căutare

Suspendarea lui Basescu: Presedintele APCE vine la Bucuresti sa discute cu premierul si presedintii Camerelor

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), francezul Jean-Claude Mignon, va face o vizita in Romania, miercuri si joi, prilej cu care urmeaza sa intalneasca oficiali politici, in urma suspendarii presedintelui Traian Basescu, a anuntat APCE.

Jean-Claude Mignon, insotit de doi reprezentanti ai grupurilor politice din cadrul Adunarii, urmeaza sa se intalneasca miercuri cu premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si presedintele Senatului, Petru Filip. Pentru joi sunt prevazute intalniri cu presedintele suspendat Traian Basescu si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean. Pe 6 iulie, Mignon a indemnat ca actuala criza din Romania sa fie solutionata printr-un dialog politic, respectand drepturile opozitiei, Constitutia si legile in vigoare.

Uniunea Europeana (UE) l-a somat joi pe Ponta sa restaureze puterile Curtii Constitutionale, iar acesta a promis imediat ca va da curs solicitarilor UE.

Coalitia de centru-stanga, aflata la putere, l-a suspendat din functie pe presedintele Basescu, dupa ce a redus prin ordonanta de urgenta puterile Curtii Constitutionale si l-a inlocuit, in mod neasteptat, pe Avocatul Poporului, singurul abilitat sa conteste deciziile Guvernului.

Destituirea lui Basescu va fi definitiva doar daca va fi validata printr-un referendum, pe 29 iulie.

Iranul va dispune de arme nucleare in 2014... OFICIAL: Yasser Arafat a murit otravit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x