Antena Căutare

OFICIAL: Yasser Arafat a murit otravit

Seful echipei de medici care a investigat moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat, iordanianul Abdullah Al Bashir, a confirmat ca decesul acestuia a fost cauzat de o substanta otravitoare. Probele sugereaza ca Arafat a fost otravit cu o substanta toxica ce nu a fost examinata la momentul respectiv, a explicat Al Bashir.

Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmud Abbas, a cerut comisiei care ancheteaza cauzele imbolnavirii si incetarii din viata a lui Yasser Arafat sa analizeze toate informatiile despre deces si sa ceara ajutor unor experti arabi si din alte tari pentru a descoperi cauza mortii fostului lider palestinian.

Vaduva lui Yasser Arafat, Suha, a cerut de curand exhumarea ramasitelor pamantesti ale acestuia, in urma unei informatii publicate marti de canalul de televiziune Al-Jazeera potrivit careia Arafat ar fi putut fi otravit cu poloniu-210. De asemenea, nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a acuzat Israelul ca l-ar fi otravit cu poloniu pe liderul istoric palestinian, cerand judecarea celor responsabili de acest "asasinat".

Arafat a murit la varsta de 75 de ani, la spitalul militar Percy din Clamart, in apropiere de Paris, dupa ce starea sa de sanatate s-a deteriorat extrem de repede. Trupul sau a fost inmormantat in moscheea din Ramallah.

Poloniul este o substanta radioactiva extrem de toxica care a "servit" si la otravirea, la Londra, in 2006, a fostului spion rus Alexandr Litvinenko, care s-a opus regimului lui Vladimir Putin.

Suspendarea lui Basescu: Presedintele APCE vine la Bucuresti sa discute cu premierul si presedintii Camerelor... Protest inedit in Germania: Au detonat 200 de paini ca semnal de alarma privind foametea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x