Antena Căutare

Sute de vulturi din specii pe cale de dispariţie au murit după ce au fost otrăviţi în Botswana

Mai mult de 500 de vulturi din specii aflate pe cale de dispariţie au murit otrăviţi în Botswana, potrivit oficialilor locali, citaţi de BBC.

Un total de 537 de vulturi şi două acvile de stepă au fost găsite moarte în nord-estul ţării, deşi nu se ştie clar când.

Guvernanţii suspectează că braconierii care au ucis trei elefanţi le-au contaminat carcasele cu otravă.

Conservaţioniştii au numit incidentul una dintre cele mai mari ucideri documentate împotriva speciilor ameninţate.

Autorităţile au spus că otrăvirea în masă a fost "periculoasă şi dăunătoare pentru mediul înconjurător" şi a încurajat oamenii "să renunţe la astfel de acte ilegale".

Zona a fost decontaminată şi au fost prelevate probe pentru a fi analizate.

Vulturii care înconjoară carcase pot fi văzuţi de la mile distanţă, aşa că braconierii îi otrăvesc adesea pentru a-şi proteja activităţile, potrivit corespondentului BBC din Africa, Alastair Leithead.

Printre păsările moarte au fost găsiţi 17 vulturi cu capul alb şi 28 cu glugă, aflaţi de asemenea în pericol de dispariţie.

Botswana a stârnit controverse luna trecută după ce a eliminat interdicţia de a vâna.

Sursa : news.ro

Un bărbat a fost arestat după ce o cameră de filmat a fost găsită în toaleta femeilor de pe platourile unde este turnat ... Etiopia: Şeful de stat-major al armatei şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x