Antena Căutare

Etiopia: Şeful de stat-major al armatei şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi

Şeful de stat-major al armatei etiopiene şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi, au anunţat serviciile prim-ministrului, citate de AFP.

Şeful armatei etiopiene Seare Mekonnen a fost ucis de garda sa de corp la câteva ore după o tentativă de lovitură de stat în Amhara, un stat regional al cărui preşedinte a fost de asemenea ucis, a declarat duminică un purtător de cuvânt al premierului Abiy Ahmed.

Acesta a precizat că un "comando de ucigaşi" conduşi de un şef al securităţii din Amhara (nord-vest) a pătruns în regiune, sâmbătă după-amiază, rănindu-l mortal pe preşedintele regiunii Ambachew Mekonnen şi pe un alt responsabil.

Mai târziu, şeful de stat-major al armatei etiopiene, generalul Seare Mekonnen, a fost ucis de garda sa de corp în ceea ce pare a fi "un atac coordonat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursa : news.ro

Sute de vulturi din specii pe cale de dispariţie au murit după ce au fost otrăviţi în Botswana... Un fost fotbalist s-a sinucis, la doar 44 de ani! Bărbatul era copleșit de problemele de sănătate care îl măcinau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x