Antena Căutare

Tensiuni intre NATO si partenerii afgani: Opt civili si-au pierdut viata, dupa un bombardament al Aliantei

Eroare tragica a NATO in Afganistan: un bombardament aerian a facut opt victime, femei si copii, potrivit autoritatilor locale. Fortele Aliate au pierdut, pe de alta parte, patru soldati, ucisi de politisti afgani pe care aveau misiunea sa-i instruiasca.

Incidente in Afganistan! Patru soldati americani si-au pierdut viata dupa un atac "suspect" ce a avut loc in sudul tarii, informeaza Reuters. Doar in acest weekend, fortele NATO au pierdut sase soldati, toti ucisi in urma unor incursiuni organizate de Politia Nationala din Afganistan.

In urma acestor atacuri, care s-au inmultit constant, fortele armate si politia locala au oprit recrutarile, cat timp se efectueaza anchete. Desi Aliatii au creat o comisie speciala care analizeaza aceste "incidente", rezultatele intarzie sa apara. Dupa 11 ani, diferentele culturale dintre afgani si soldatii coalitiei nu au fost depasite, iar razboiul a devenit unul extrem de nepopular.

Numarul imens de civili care si-au pierdut viata in ultimele luni a deteriorat si mai mult relatiile dintre coalitia condusa de NATO si partenerii afgani. Doar sambata, un bombardament NATO s-a soldat cu sase victime, toate din randul civililor - femei si copii.

De la inceputul anului, 200 de oameni si-au pierdut viata in astfel de atacuri, scrie Reuters.

"Ziua fara masini": Bruxelles a fost, pentru o zi, orasul pietonilor... Silvio Berlusconi l-a insultat pe Nicolas Sarkozy. Vezi care e motivul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x