Antena Căutare

Silvio Berlusconi l-a insultat pe Nicolas Sarkozy. Vezi care e motivul!

Declaratii jignitoare ale fostului sef al guvernului italian la adresa fostului presedinte francez. Silvio Berlusconi a afirmat, duminica, intr-un interviu, ca fostul presedinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy era o persoana "a carei aroganta depaseste inteligenta", informeaza AFP.

"Fostul presedinte Nicolas Sarkozy este o persoana a carei aroganta depaseste inteligenta. Era suparat pe mine", a afirmat fostul premier italian, intr-un interviu realizat de directorul cotidianului Il Giornale. Potrivit lui Il Cavaliere, Nicolas Sarkozy s-a suparat in contextul nominalizarii italianului Mario Draghi in fruntea Bancii Centrale Europene (BCE).

Parisul a sustinut candidatura lui Draghi in locul lui Jean-Claude Trichet in fruntea BCE, dar astepta in schimb sa obtina plecarea lui Lorenzo Bini Smaghi din directoratul bancii, pentru a lasa un loc liber unui francez.

Acest acord a fost decis intre Nicolas Sarkozy si Silvio Berlusconi in cadrul unui summit franco-italian care a avut loc la Roma in aprilie 2011, dar Bini Smaghi a refuzat pana in luna noiembrie sa demisioneze, creand o tensiune intre cele doua tari.

"Francezii l-au pedepsit pentru aroganta sa", a mai spusBerlusconi, evocand infrangerea electorala suferita de Nicolas Sarkozy in fata lui François Hollande. Dar nici actualul presedinte francez, François Hollande, nu se bucura de favorurile lui Silvio Berlusconi. Fostul premier italian a apreciat, in cursul interviului, ca "avand un guvern de stanga, Franta va sfarsi rapid ca noi", facand aluzie la recesiunea care afecteaza in prezent peninsula.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Tensiuni intre NATO si partenerii afgani: Opt civili si-au pierdut viata, dupa un bombardament al Aliantei... Leon Panetta, secretarul american al apararii avertizeaza: "China si Japonia ar putea declansa un razboi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x