Antena Căutare

Teroristi al-Qaeda "explozivi", arestati in Spania

In Spania au fost arestati trei membri ai retelei Al-Qaida, care detineau material exploziv destul de puternic pentru a distruge, de exemplu, un autobuz.

Potrivit presei spaniole, care citeaza surse din cadrul politiei, cei trei barbati - doi ceceni si un turc - au fost arestati avand asupra lor explozivi si otrava, politia suspectandu-i ca au vrut sa planifice o actiune terorista in Spania. Cecenii, dintre care unul pare sa fie un cadru important al retelei al-Qaeda, au fost retinuti intr-un autocar, in drum spre Franta. Iar cel de-al treilea terorist a fost arestat in locuinta sa din apropiere de Gibraltar, unde se afla si materialul exploziv. Dosarul a fost incredintat unui judecator al Audientei Nationale, un tribunal din Madrid competent in materie de terorism.

O serie de arestari de militanti islamisti radicali au avut loc in ultimii ani in Spania, in special in Catalonia (nord-est), insa potrivit presei este pentru prima data cand in aceasta tara sunt arestati extremisti avand asupra lor explozivi.

Spania a fost afectata de o serie de atentate islamiste asupra unor trenuri, la periferia Madridului, in care au fost ucise 191 de persoane, pe 11 martie 2004.

Foto: Hepta

Irak: Cel putin 30 de persoane, ucise in urma unor atacuri... Presa straina, despre amanarea deciziei CCR privind referendumul: Incertitudinea politica se prelungeste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x