Antena Căutare

Theodora Bertzi confirma presiunile asupra Romaniei pentru reluarea adoptiilor

In replica la nota diplomatica a ambasadei SUA la Bucuresti, publicata de Wikileaks, fostul secretar de stat Theodora Betzi a sustinut ca activitatea Grupului de lucru a fost una transparenta, din acesta facand parte si persoane care erau din afara procesului roman de adoptii, iar pentru fiecare copil aflat pe lista respectiva s-au gasit solutii optime in Romania (fie au fost reintegrati in familia biologica, fie integrati in familii extinse sau au fost acordati in grija unor asistenti maternali).

"Eu infirm vehement ca acei copii nu ar fi fost intr-o situatie buna. Este adevarat ca s-au exercitat presiuni nu numai din partea SUA, ci si a Italiei, a Frantei, insa pot spune ca legea intrata in vigoare in 2005 a fost respectata. Nici un copil din acea lista nu era intr-o situatie avansata de adoptie", a spus Theodora Bertzi.

Potrivit fostului secretar de stat, toate adoptiile care se aflau in instanta in momentul intrarii in vigoare a legii din 2005 si-au continuat demersul si s-au finalizat.

Sursa: Jurnalul National

Vremea rea inchide aeroporturile din Europa... WikiLeaks: Bulgaria a cerut ridicarea vizelor in schimbul primirii unor detinuti de la Guantanamo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x