Thomas More: Nota mediocra pentru "elevul" Nicolas Sarkozy

Presedintele Frantei Nicolas Sarkozy si-a respectat promisiunile facute, inclusiv cele din campania electorala? Nu prea, afirma expertii Institutului Thomas More, care au urmarit evolutia sefului statului francez, dandu-i o nota mediocra.

Pentru ,,elevul Sarkozy", calificativul de 9,5/20 este o „nota mediocra, dar nu dezastruoasa", a comentat Jean-Thomas Lesuer, patronul Institutului Thomas More, care evalueaza de la inceputul mandatului punerea in practica de catre seful statului a angajamentelor sale. Adica in total peste 1.350 de masuri (dintre care 490 promisiuni electorale) in 22 de domenii economice si sociale.

Astfel, potrivit acestui studiu bianual, la 5 noiembrie 2011, au fost implementate 70,55% din reformele anuntate, mai putin decat in noiembrie 2009 sau 2010.

Raportul subliniaza, totodata, ca, pe fondul crizei, guvernul si-a accelerat actiunile adoptand masuri de restaurare a finantelor publice sub presiunea pietelor, merit pentru care a primit cea mai buna nota, de 12,5 din 20. In schimb, pe alte segmente, aproape o masura din patru nu a fost adoptata.

In plus, exista un procent de 37% de reforme modificate, amanate sau abandonate. Concret, in domeniul pietei muncii, Sarkozy a primit 10,5, pe politica externa 7,5 si 8,5 in sfera relatiilor cu Europa.

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages / EPA

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri