Antena Căutare

Thomas More: Nota mediocra pentru "elevul" Nicolas Sarkozy

Presedintele Frantei Nicolas Sarkozy si-a respectat promisiunile facute, inclusiv cele din campania electorala? Nu prea, afirma expertii Institutului Thomas More, care au urmarit evolutia sefului statului francez, dandu-i o nota mediocra.

Pentru ,,elevul Sarkozy", calificativul de 9,5/20 este o „nota mediocra, dar nu dezastruoasa", a comentat Jean-Thomas Lesuer, patronul Institutului Thomas More, care evalueaza de la inceputul mandatului punerea in practica de catre seful statului a angajamentelor sale. Adica in total peste 1.350 de masuri (dintre care 490 promisiuni electorale) in 22 de domenii economice si sociale.

Astfel, potrivit acestui studiu bianual, la 5 noiembrie 2011, au fost implementate 70,55% din reformele anuntate, mai putin decat in noiembrie 2009 sau 2010.

Raportul subliniaza, totodata, ca, pe fondul crizei, guvernul si-a accelerat actiunile adoptand masuri de restaurare a finantelor publice sub presiunea pietelor, merit pentru care a primit cea mai buna nota, de 12,5 din 20. In schimb, pe alte segmente, aproape o masura din patru nu a fost adoptata.

In plus, exista un procent de 37% de reforme modificate, amanate sau abandonate. Concret, in domeniul pietei muncii, Sarkozy a primit 10,5, pe politica externa 7,5 si 8,5 in sfera relatiilor cu Europa.

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages / EPA

Miile de masini abandonate la Sofia blocheaza circulatia pe trotuare... Montreal, noua escala a retelelor de infractori romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x