Antena Căutare

Montreal, noua escala a retelelor de infractori romani

Dupa Paris, Stockholm si Helsinki a venit randul Montrealului sa fie inscris in "foaia de parcurs” a hotilor plecati din Romania in strainatate.



Sute de plangeri, trei operatiuni

Inca din 2008, furturile cu autori romani au inceput sa le dea serios de furca autoritatilor canadiene din Montreal. In trei ani au fost inregistrate peste 200 de plangeri din partea pagubitilor, iar politia a organizat trei operatiuni de prindere si anihilare a retelelor organizate de infractori romani. Prima a vizat faptele reclamate in 21 de plangeri privind furturi in valoare de 76.000 de dolari canadieni, cea de-a doua, dupa 76 de plangeri vizand furturi in valoare de 123.000 de dolari, iar cea de-a treia si cea mai recenta, operatiunea "Feinte 2", a vizat 123 de plangeri pentru furturi in valoare de 177.000 de dolari.

123 de furturi in cateva luni

Modul de operare a uneia dintre aceste retele, condusa de Catalin Miclescu, de 18 ani, care venise la tatal lui, in Montreal, in data de 31 august , era unul cat se poate de simplu si de cunoscut, dar inca foarte eficient. Reteaua lui actiona in hipermarket-uri, unde viza persoane in varsta. Membrii retelei le urmareau pana ajungeau la casa, iar cand plateau cu cardul, urmareau si memorau codul pin. Apoi, le insoteau pana in statia de autobuz sau in parcare si le abordau desfasurand o harta a Montralului in fata lor si rugandu-le sa le indice cum pot ajunge intr-un anumit loc.

In timp ce persoana respectiva ii explica escrocului unde trebuie sa ajunga, un complice ii fura victimei portofelul cu acte si bani. Apoi, hotii se duceau imediat la bancomat si goleau cardul victimei sau in alte magazine unde faceau cumparaturi si achitau cu cardul furat. Una dintre victime a aflat ca hotii luasera un credit in contul ei in valoare de 12.000 de dolari.

Citeste si Jurnalul

Foto: Jurnalul.ro

Thomas More: Nota mediocra pentru "elevul" Nicolas Sarkozy... VIDEO! Stare de alerta in insulele Canare. Un vulcan submarin se pregateste sa erupa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x