Căutare Live

Toți elevii din Republica Moldova ar putea purta uniformă școlară! Ministerul Educației: „Vor fi eliminate diferențele sociale!”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova ia în calcul introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. În acest sens, a demarat un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova ia în calcul introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. În acest sens, a demarat un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară.

SIMULĂRI BAC 2018. Ultima oră! Acesta este calendarul complet al probelor

„În urma unui sondaj, 80% din părinți și elevi chestionați au spus că e bine ca școlile să revină la ideea unei uniforme. Să nu fie însă confundat cu uniformele sovietice impuse. Ministerul Educației va veni în curând cu dezbateri publice în care vor fi implicați părinții și elevii și să vadă care este doleanța reală a beneficiarilor. Să se înțeleagă, nu e o indicație de sus, se va discuta în cadrul societății”, a spus purtătorul de cuvânt al PD-ului, Partidul Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari.

Partidul politic se bazează pe un sondaj al partidului care arată că uniformele şcolare vor reduce diferenţele sociale dintre elevi, dar şi vor contribui la menţinerea ordinii şi disciplinei în şcoli. Pe de altă parte, peste 30% dintre elevi cred că uniforma le va știrbi din personalitate și îi va împiedica să se exprime.

Cutremur de 4.7 grade pe scare Richter. Mii de români se află în zonă!... Mark Zuckerberg își asumă răspunderea pentru scandalul Cambridge Analytica:”Este greșeala mea și îmi pare rău. Sunt resp...
Parteneri
Dacă ai această grupă de sânge, este posibil să te confrunți cu probleme de memorie
Catine.ro
Ultimele știri
x