Antena Căutare

Tragedia din Spania: Mecanicul de tren acuzat de omor din imprudenta a fost eliberat din arest

Mecanicul de tren vinovat pentru moartea a 79 de oameni a fost eliberat din arestul la domiciliu. Barbatul nu a platit cautiune si nu va fi trimis la inchisoare, au decis autoritatile spaniole.

Francisco Amo a fost externat din spital sambata, urmand sa aiba o audiere la tribunal in weekend. Acesta se face vinovat de omor prin imprudenta, cu 79 victime descoperite si alte 70 de persoane internate in spital cu rani grave, dupa accidentul feroviar din Spania.

Judecatoria a hotarat ca barbatul sa se prezinte la curte o data pe saptamana si sa nu paraseasca tara. In plus, licenta de conducere i-a fost confiscata. Acesta nu a platit cautiune si nici nu a fost dus la inchisoare deoarece autoritatile considera ca nu exista riscul ca Amos sa fuga de proces sau sa ascunda dovezi.

Investigatiile continua. Judecatorul va cerceta daca trenul a fost avariat inainte de calatorie, desi directorul companiei de trenuri RENFE spune ca i s-a facut o verificare tehnica completa chiar in dimineata fatidica.

Pe de alta parte, nu exista posibilitatea ca sistemul de reglare automata a vitezei trenului sa fi fost de vina pentru accident. Intr-adevar, trenurile Alvia care merg pe rute express sunt dotate cu astfel de sisteme automate, dar in portiunea in care trenul s-a izbit de parapet mecanicul de tren trebuia sa reduca viteza.

Trenul a deraiat miercuri seara la patru kilometri de Santiago de Compostela, dupa ce a intrat cu viteza mare intr-o curba unde limita era de 80 de kilometri pe ora.

Italia: Accident GRAV de autocar cu peste 36 de morti si 11 raniti... Marea Britanie asteapta botezul! David si Victoria Beckham, pe lista de nasi ai bebelusului regal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x