Antena Căutare

Transparency International: Romania, pe locul 25 din 27 la perceptia asupra coruptiei

Mergem din rau in mai rau. Printre altele - si in ceea ce priveste coruptia. Din 27 de state cuprinse intr-un raport privind perceptia asupra coruptiei, Romania este pe locul 25. Si ca sa punem paie pe foc, nici un caz de mare coruptie nu a fost trimis in instanta in ultimii doi ani.

In raportul realizat de Transparency International, doar doua tari din Uniunea Europeana sunt mai corupte decat noi: Grecia si Bulgaria. Nici in raportul privind coruptia in lume nu stam prea bine. Suntem pe locul 69, la egalitate cu tara lui Fidel Castro, cu Muntenegru si Brazilia.

La noi cel mai rasunator caz de coruptie ramine dosarul "Caltabosul" in care acuzat este fostul ministru Decebal Traian Remes. In Cuba, un scandal asemanator s-a lasat cu demisia ministrului aviatiei. Omul a renuntat la fotoliu dupa ce ancheta justitiei a aratat ca mai multi directori din minister au incasat milioane de dolari din afaceri mai putin curate.

Altfel fata de noi a fost judecata coruptia si in Brazilia. Procurorii ancheteaza un guvernator al unui district federal care a fost inregistrat primind mita de la mai multe companii straine.

Din nou, mai mult decat s-a vazut in Romania, cel putin in ultimul an. Si ca sa incheiem intr-o nota optimista, sa privim, peste gard, la tarile cel mai putin corupte: Danemarca, Noua Zeelanda si Singapore.

VIDEO! Batran de 73 de ani in scaun cu rotile jefuit la ATM... CE: Iesirea din criza se va lasa cu scumpiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x